»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«
»V omenjenem primeru ne gre nujno za goljufijo, saj se kakovost oljčnega olja lahko spreminja tudi po polnjenju v steklenice in je namernost zavajajoče prakse težko dokazljiva.«
»Bil je oddan neki predlog, da bi se registriralo sredstvo na osnovi acetamiprida, ki ga imajo tudi v Italiji registriranega. To sredstvo je tudi sistemik, enako kot perfekthion, je pa nekoliko dražje. Je druga aktivna snov, ki je za zdaj še dovoljena, registrirana in ni tako strupena.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju